Naturalna kosmetyka: wyciąg z owoców agrestu indyjskiego

Mało znany agrest indyjski to wyjątkowy kosmetyk, którym miłośnicy naturalnych składników przeznaczonych do pielęgnacji skóry z pewnością powinni się zainteresować. W jaki sposób wyciąg z tej rośliny może nam pomóc w walce o utrzymanie skóry w dobrej formie? Dlaczego warto sięgać po te kosmetyki, w których agrest indyjski zajmuje ważne miejsce? Owoc agrestu indyjskiego może nas zaskoczyć swymi kosmetycznymi właściwościami. O mocy tego naturalnego kosmetyku decyduje jego skład, a przede wszystkim zawartość sporych ilości kwasu tłuszczowego Omega 9. Wyciąg z tych owoców jest też doskonałym źródłem witaminy C oraz cytokinin. Dzięki temu kosmetyki z agrestem indyjskim pomagają nam w walce z wolnymi rodnikami oraz ze skutkami starzenia się. Mają one jednocześnie właściwości antybakteryjne i ściągające. A to jeszcze nie wszystkie właściwości, jakimi może nas zaskoczyć ten naturalny kosmetyk. Stosowanie preparatów z wyciągiem z agrestu indyjskiego może sprawić, że nasza skóra stanie się jędrniejsza i bardziej elastyczna. Kosmetyki z takim wyciągiem pozwalają też lepiej dotlenić skórę, dzięki czemu stosowanie ich zalecane jest osobom z cerą dojrzałą i zmęczoną. Wyciąg z owoców agrestu indyjskiego można też znaleźć w wielu kosmetykach przeznaczonych do pielęgnacji włosów. Tu składnik ten rewelacyjnie sprawdza się w przypadku osób mających problemy z wypadającymi włosami, pomoże też tym, którzy chcą w naturalny sposób podkreślić barwę swych włosów.

Dodaj komentarz